Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotkovo manželství krachuje. Oznámil odluku se ženou

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes oznámil odluku v manželství. S manželkou Olgou bude v následujících týdnech hledat nové uspořádání rodinného života.

Důvodem je dlouhodobý tlak, jemuž je ve všech svých aspektech vystaven život politika a jeho nejbližších, uvedli manželé ve společném prohlášení. Jeho text ČTK poskytl mluvčí vlády Martin Ayrer.

"Oba k sobě nadále chováme hluboký respekt a přátelství, jež nám umožňují naši situaci řešit se vzájemným pochopením. Naším hlavním společným cílem je vytvořit pro naše děti takové prostředí, jež jim umožní nadále vyrůstat spokojeně a s účastí obou rodičů," píše se v prohlášení. Podle manželů Sobotkových nejde o unáhlený krok, který by byl motivovaný konkrétní situací či osobou.

Média včetně bulvárních si Sobotkovy rodiny dosud příliš nevšímala. "Předem děkujeme médiím, že vůči naší rodině a našim dětem zachovají dosavadní zdrženlivost," uvedli manželé.

Témata:  Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM)

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy