Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na twitteru se šíří příspěvek Mayové o ztrátě křesel a prohře ve volbách

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

Londýn - Po oznámení odhadů výsledků předčasných parlamentních voleb v Británii se na sociální síti twitter začal šířit nedávný příspěvek Theresy Mayové. V něm uvedla, že pokud ztratí jen šest křesel, prohraje celé volby.

K jednacímu stolu s Evropskou unií podle premiérčina květnového tweetu v takovém případě usedne Jeremy Corbyn. Podle dosavadních odhadů premiérčina strana přišla o 16 mandátů.

"Pokud ztratím jen šest křesel, prohraju tyto volby a Jeremy Corbyn usedne k jednacímu stolu s Evropou," napsala Mayová na twitteru 20. května. Podobné prohlášení během kampaně zopakovala několikrát.

If I lose just six seats I will lose this election and Jeremy Corbyn will be sitting down to negotiate with Europe: https://t.co/OwbfDseOJh

— Theresa May (@theresa_may) 20. května 2017

Podle odhadů výsledků zveřejněných ve čtvrtek večer po uzavření volebních místností by konzervativci měli mít v nové Dolní sněmovně 314 zástupců, což by znamenalo ztrátu dosavadní většiny. Před květnovým rozpuštěním parlamentu měla Konzervativní strana v dolní komoře 330 poslanců.

Témata:  Velká Británie volby ve Velké Británii Theresa Mayová X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy