Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Johnson se postavil za Mayovou, nabádá poslance k loajalitě

Theresa Mayová autor: DFID
Theresa Mayová autor: DFID
Foto: Wikimedia Commons

Londýn - Britský ministr zahraničí Boris Johnson dnes rozeslal hromadnou textovou zprávu konzervativním poslancům s výzvou k "plné podpoře" premiérky Theresy Mayové. Napsala to agentura Reuters.

V britských médiích se přitom dnes objevily spekulace, že právě Johnson po výrazném neúspěchu konzervativců v parlamentních volbách může premiérku brzy nahradit.

"Lidi, potřebujeme se zklidnit a postavit se za předsedkyni vlády," napsal konzervativním zastupitelům ministr. Dodal, že strana si z voleb musí odnést poučení, nikoli ovšem přes média.

"Předsedkyně vlády je žena mimořádných kvalit a veřejnost na nás upřímně řečeno hledí, zda se s kázní a odhodláním postavíme za ni," napsal Johnson, jehož zpráva se objevila na sociální síti WhatsApp.

List Sunday Times dnes přinesl spekulace, že Johnsona pět dalších ministrů údajně požádalo, aby Mayovou nahradil v čele vlády. Už v reakci na tuto zprávu Johnson podobné plány odmítl s tím, že premiérku dál podporuje.

Témata:  Velká Británie Boris Johnson Theresa Mayová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy