Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tajná služba nemám záznam rozhovoru Trumpa s Comeym, píší americká média

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - V USA se nadále řeší obsah rozhovoru prezidenta Donalda Trumpa s exšéfem FBI Jamesem Comeym. Tajná služba v pondělí oznámila, že nemá k dispozici žádný jeho přepis ani záznam.

Tajná služba listu The Wall Street Journal sdělila, že žádné písemné ani zvukové záznamy rozhovoru nemá. To však podle deníku nevylučuje, že skutečně existují.

Comey v Senátu vypověděl, že příčinou jeho odvolání z funkce byla snaha prezidenta změnit způsob vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických voleb.

Comey mimo jiné naznačil, že po něm Trump chtěl zastavit vyšetřování nyní již bývalého poradce Bílého domu Michaela Flynna kvůli jeho kontroverzním ruským vazbám. Žádal Comeyho loajalitu.

Bílý dům tato tvrzení odmítá. Trump uvedl, že existuje záznam jeho rozhovoru s Comeym, o jehož obsahu se novináři "velmi brzo" vše dozvědí. Kdy se tak stane, není známo.

Témata:  Donald Trump USA prezident USA James Comey

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy