Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpovy tweety bychom měli povinně archivovat, navrhuje poslanec

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump využívá pro komunikaci s veřejností především sociální síť Twitter. Poslanec Sněmovny reprezentantů Mike Quigley proto navrhl, aby byly vzkazy šéfa Bílého domu archivovány pro budoucí generace.

Oficiální písemné či ústní projevy hlavy státu jsou v USA povinně uchovávány v Národním archivu. Zákon se ale na nová média nevztahuje.

"Pokud chce prezident prostřednictvím sociálních sítí činit veřejná prohlášení, musíme zajistit, aby byla zdokumentována a zachována pro budoucí potřeby," uvedl Quigley.

Návrh zakazuje prezidentovi, aby své tweety mazal, což se už několikrát stalo. V USA dnes existuje několik webů, které smazané Tumpovy vzkazy archivují. Mluvčí Bílého domu Sean Spicer nedávno prohlásil, že tweety Donalda Trumpa "lze považovat za oficiální prohlášení prezidenta Spojených států".

Témata:  Donald Trump prezident USA X (dříve Twitter)

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy