Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Časopisy se přesouvají na internet, společnosti Time propustí 300 zaměstnanců

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

New York - Společnost Time Inc. již nezvažuje svůj prodej a přizpůsobí se přesunu čtenářů na internet. Propustí 300 zaměstnanců, což odpovídá zhruba čtyřem procentům celkové pracovní síly.

Kromě časopisu Time společnost vydává také časopisy People, Sports Illustrated a Fortune. Generální ředitel Rich Battista v prohlášení zaměstnancům poznamenal, že hlavní růstové oblasti nyní zahrnují videozpravodajství a "přirozenou" reklamu, tedy takovou, která vypadá jako redakční obsah. Dodal, že v oblasti tisku jsou již pozitivní signály stabilizace.

Zhruba polovina z propuštěných zaměstnanců by měli být zaměstnanci v USA. Nejvíce se snižování počtu pracovních míst dotkne tištěných časopisů a prodeje.

Stejně jako ostatní vydavatelé časopisů také Time se snaží o svoji přeměnu, protože zájem o tiskovou reklamu upadá a hlavní podíl příjmů z digitální reklamy získávají firmy Facebook a Google, upozornila agentura Bloomberg.

Témata:  časopis Time propouštění ekonomika média

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy