Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stav postřeleného republikánského kongresmana zůstává kritický, Trump ho navštívil v nemocnici

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Republikánský poslanec amerického Kongresu Steve Scalise, kterého ve středu spolu s dalšími třemi lidmi postřelil levicový aktivista, je nadále v kritickém stavu. V nemocnici ho navštívil prezident Donald Trump s manželkou Melanií.

Podle Bílého domu mu donesli květiny a pohovořili s jeho rodinou. Mluvčí prezidenta Sean Spicer označil scénu nad Scaliseho nemocničním lůžkem za "emotivní".

"Právě jsem opustil nemocnici," napsal Trump posléze na twitteru. Scalise je podle něj "jeden z těch opravdu skvělých lidí" a "opravdový bojovník".

Scaliseho a další tři osoby postřelil na baseballovém tréninku v Alexandrii nedaleko americké metropole levicový aktivista James Hodgkinson (66), který podle vzkazu na facebooku chtěl "zničit" Donalda Trumpa a jeho společníky. Policisté útočníka na místě zastřelili.

Politik utrpěl zlomeniny některých kostí a poranění vnitřních orgánů. V nemocnici se podrobil několika operacím.

Témata:  Donald Trump střelba v USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.