Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američané zadrželi dva muže kvůli násilným střetům při Erdoganově návštěvě

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Washington - Americká policie v souvislosti s násilím na demonstraci před rezidencí tureckého velvyslance ve Washingtonu zadržela dva muže. Úřady také plánují obnivit 12 členů ochranky prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, kteří napadali demonstranty.

Násilí podporovatelů a členů ochranky tureckého prezidenta vyvolalo velkou nevoli u americké veřejnosti. Při incidentu bylo zraněno 11 lidí, včetně jednoho policisty.

Zda se v případě dvou zadržených mužů - Eyüpa Yildirima a Sinana Narina - jedná o podporovatele prezidenta Erdogana či členy jeho ochranky, policie nesdělila. Podle agentury AP se úřady chystají obvinit 12 členů prezidentova doprovodu. Dva lidi včetně jednoho z protestujících už úřady obvinily dříve.

Turecko z násilí na demonstraci obvinilo protestující napojené údajně na teroristickou Stranu kurdských pracujících (PKK). Ankara si stěžovala na zásah americké policie během incidentu, který podle ní byl "agresivní a neprofesionální".

Témata:  USA velvyslanectví Turecko policie USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy