Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Australský premiér parodoval na plese Trumpa, jeden z novinářů video zveřejnil

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: The White House

Sydney - Australský premiér Malcolm Turnbull na plese uspořádaném pro novináře parodoval amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ambasáda USA v Canbeře v reakci uvedla, že to bere s humorem.

Turnbull na audiozáznamu napodobuje Trumpovu gestikulaci rukou a slovní manýry: "Donald i já... v průzkumech veřejného mínění vyhráváme, vyhráváme je. Opravdu! Fakt! Vyhráváme s takovým náskokem. Vyhráváme jako nikdy předtím. Vyhráváme je všechny. Opravdu! Fakt! Ne ty falešné průzkumy. Ty ne. V těch nevyhráváme. Vyhráváme v těch opravdových. Ty se vyhrávají opravdu snadno... Znám jednoho ruského chlapíka... Věřte mi, opravdu. Fakt!"

Odlehčená společenská událost se tradičně odehrává striktně mimo záznam. Videonahrávku zveřejnil novinář, který na plese nebyl, a necítil se proto tolik vázán jejím protokolem.

Turnbulla rozladilo, že se nahrávka dostala na veřejnost. Své vystoupení později označil za "dobromyslně žertovné" a řekl, že si při něm střílel i ze sebe samého.

Americká ambasáda v Canbeře v reakci na událost uvedla, že ples pro novináře chápe jako australskou obdobu galavečeře, již pro novináře každoročně pořádá Bílý dům. I při této příležitosti se americký prezident a zástupci tisku navzájem špičkují.

Témata:  Donald Trump Malcolm Turnbull Austrálie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy