Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku na kábulskou mešitu zemřelo nejméně šest lidí

Bombový útok
Bombový útok
Foto: Twitter

Kábul - Sebevražedný útok v mešitě v Kábulu si vyžádal nejméně šest mrtvých a deset zraněných. Útok se stal na místě, které navštěvují převážně šíitští Hazárové.

Atentát podle mluvčího kábulské policie spáchali dva útočníci, kteří jsou mezi mrtvými. Mezi oběťmi jsou tři civilisté a policista. 

Atentátníci se pokusili proniknout do mešity, ale stráž objektu si jich všimla a zabránila jim v tom střelbou. Jeden z útočníků unikl do kuchyně budovy, kde se zřejmě vyhodil do povětří. Druhý podle všeho přišel o život již u vchodu.

Informovala o tom afghánská televize Tolo. Afghánské ministerstvo vnitra to označilo za teroristický čin. Na místo útoku v západní části afghánského hlavního města zamířily sanitky a vozidla bezpečnostních sil.

Incident v mešitě Al-Azhar se odehrál během oslav muslimského postního měsíce ramadánu, mešita proto byla plná lidí. Menšinoví Hazárové jsou častým terčem sunnitské teroristické organizace Islámský stát (IS).

Témata:  Irák sebevražedný atentát teroristické útoky v Iráku

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy