Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump dobrovolně předložil zprávu o části svých příjmů, má to ale háček

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump v pátek předložil zprávu o části svých příjmů za období od ledna 2016 do dubna 2017. Jeho majetek činí nejméně 1,4 miliardy dolarů a za uvedené období vydělal 594 milionů dolarů.

AP napsala, že se tyto údaje příliš neliší od předchozí zprávy, která zahrnovala Trumpovy majetkové poměry za rok 2015 a část loňského roku.

Trump podle CNN informaci poskytl dobrovolně. Nejde o daňové přiznání, které prezident zveřejnit nechce. Norman Eisen, který působil jako právník pro etické záležitosti pro Trumpova předchůdce Baracka Obamu, řekl, že v předloženém dokumentu chybí zásadní informace. "Stále nevíme nic o jeho výdělcích v cizině, neznáme všechny jeho investiční partnery a finanční hráče zapojené do jeho podnikání a nákupů," řekl Eisen.

Trump převedl konglomerát The Trump Organization do správy svých dvou nejstarších synů Donalda mladšího a Erica. Je ale podezření, že porušuje ústavu, protože má stále vazby na hotely a kluby, byť je spravuje fond převedený na syny.

V čerstvé Trumpově zprávě stojí, že prezident loni vydělal jenom na svých golfových hřištích přes 280 milionů dolarů, z nich téměř 20 milionů ze svého klubu v Bedminsteru v New Jersey, kde strávil několik víkendů už jako prezident.

Floridské sídlo Mar-a-Lago mu přineslo 37 milionů dolarů, což je o sedm milionů více než za minulé období. Washingtonský hotel, který zahájil provoz loni na podzim a patří ke klíčovým tématům debaty o střetu zájmu, vydělal už téměř 20 milionů dolarů.

Témata:  Donald Trump USA majetek

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy