Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lupiči ukradli 34 tisíc eur, ze Slovenska utekli do Česka

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Zlín - Tři muži neznámé totožnosti přepadli dnes ráno na Slovensku peněžní ústav a ukradli 34.000 eur. Policie na ně narazila u Slavičína na Zlínsku, muži ale utekli do lesa. Nyní je v rojnicích v okolí obce Rokytnice hledá 120 policistů.

"Dopoledne došlo ke kontaktu s policistou, muži však nereagovali na výzvu ani na varovný výstřel a utekli do lesa," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muži by podle policie měli být v lese. Varovala proto starosty okolních obcí. "Varovali jsme lidi, ať neopouštějí zabydlené části obce a nechodí do lesa nebo na pole," řekl starosta Rokytnice Antonín Goňa.

Zprávu vyhlásil obecním rozhlasem. "To víte, že lidé, jak viděli policejní auta, tak hned volali na úřad," uvedl starosta. Obec má asi 590 obyvatel.

Policisté hledají v lese na kraji obce. "Cesta tudy vede ještě do další obce, proto projíždějící auta kontrolujeme. Nabízíme také lidem doprovod do jejich domovů," uvedla Kozumplíková.

Témata:  krimi loupež Zlínský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy