Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Terorista" vtrhl do chorvatského baru. Šokovaní turisté netušili, co se děje

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Záhřeb - Pro někoho povedená sranda, pro jiné jeden z nejhorších zážitků, jaké si na dovolené mohou představit. Do chorvatského baru vtrhnul muž, který jako by z oka vypadl teroristům z Islámského státu. Šokovaní turisté v první chvíli nevěděli, co se děje, jakmile ale spatřili atrapu výbušniny, očekávali to nejhorší. Poté zjistili, že šlo pouze nemístný žert.

Britský turista šokovali rekreanty v Chorvatsku, když vešel do restaurace s falešnou sebevražednou vestou a plastovou maketou palné zbraně. Nevhodný žert provedl jen pár týdnů poté, co tři muži zaútočili na mostě v Londýně a zabili osm lidí.

Podle britských médií se incident odehrál v restauraci BB Club na oblíbeném ostrově Hvar. Muž se podle svědků nejprve procházel po ulici s přáteli a na sobě měl khaki kalhoty, tmavou bundu, která evokovala sebevražednou vestu, a atrapu kulometu.

Záhadné postavy si všimla i Ashleigh Cowieová, televizní reportérka, která pracuje ve Skotsku a v Chorvatsku byla v té době na dovolené. Fotografii muže okamžitě sdílela na Twitteru.

Podle svědků ale nastalo pravé zděšení ve chvíli, kdy muž dotelefonoval a vešel do klubu. "Nálada v baru se změnila. Všichni byli v šoku," řekla jedna ze svědkyň deníku The Mirror.

Gobsmacked to see a British stag in #Croatia dressed as a #terrorist 2 weeks after the #BoroughMarket #terror attack #journalist #media pic.twitter.com/kjV2zMuGUQ

— Ashleigh Cowie (@ashleighcowie) 17. června 2017

"Překvapuje mě, že je obsluha restaurace nechala vejít dovnitř. Lidé zírali a všichni mluvili o tom, jak nechutné to bylo. Zvláště vzhledem k načasování," dodala s odkazem na nedávné útoky v Británii.

Samotný Brit ale nepovažuje svůj vtip za špatný. Tvrdí, že spíše než jako terorista vypadal jako somálský pirát.

Témata:  terorismus Chorvatsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy