Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obyvatele z Grenfell Tower ubytujeme v novém luxusním komplexu, plánuje britská vláda

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn – Britská vláda chce lidem, kteří přišli o domovy při nedávném požáru věžového bytového domu v Londýně, nabídnout byty ve zcela novém luxusním komplexu Kensington Row. Britská vláda a místní úřady uvedly, že se našly dodatečné veřejné prostředky na rychlé vybavení bytů. 

Komplex leží v srdci čtvrti Kensington a nabízí 68 jednopokojových a dvoupokojových bytů. Podle BBC jde o nové sociální bydlení, ceny bytů tam začínají na 1,5 milionu liber (45 milionů Kč). Úřady očekávají, že „tyto nové nemovitosti budou nabídnuty jako jedna z možností trvalého poskytnutí nového ubytování obyvatel z Grenfell Tower". Zařízení také nabízí nepřetržitou domovní službu nebo kino.

Minulý týden při požáru čtyřiadvacetipodlažního domu se 120 sociálními obecními byty v Kingstonu zahynulo nejméně 79 lidí a mnoho dalších přišlo o střechu nad hlavou.

Lidé, které tragédie zasáhla, si stěžovali na pomalou pomoc vlády a místních úřadů. Neštěstí však vyvolalo i vlnu solidarity mezi běžnými obyvateli Británie i celebritami.

Známí hudebníci včetně hiphopera Stormzyho, Robbieho Williamse, Leony Lewisové, Jamese Blunta nebo rockové kapely The Who natočili společnou coververzi slavné písně Bridge Over Troubled Water dvojice Simon & Garfunkel, včetně videoklipu. Veškerý výtěžek z prodeje songu, jehož vznik inicioval porotce písňových soutěží Simon Cowell, má být věnován lidem zasaženým požárem.

Témata:  Velká Británie požár výškové budovy v Londýně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy