Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Belgická policie kvůli pokusu o atentát na nádraží zadržela čtyři osoby

Belgická policie
Belgická policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Brusel - Policie po úterním pokusu o atentát na bruselském hlavním nádraží provedla několik razí a zadržela čtyři osoby. Teror chtěl dle prokuratury rozpoutat Maročan Usáma Z. (36). Vojáci ho na místě postřelili, posléze zemřel.

V úterý večer zkusil Maročan odpálit bombu na bruselském nádraží, výbušné zařízení ale zjevně selhalo. Podle belgických úřadů mohlo jít o velmi tragický atentát, neboť v zavazadle s bombou byly i plynové láhve a hřebíky.

K raziím došlo v různých částech Bruselu, mimo jiné v nechvalně známé čtvrti Molenbeek, ze které pocházelo několik pachatelů atentátů z Paříže v roce 2015 a z Bruselu z loňské března. V Molenbeeku žil také Usáma Z.

Zda policisté při domovních prohlídkách našli nějaké nebezpečné předměty, prokuratura nesdělila. V Belgii platí zvýšená bdělost bezpečnostních složek.

Témata:  Belgie policie Belgie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy