Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sesuvy půdy pohřbil v Číně 140 lidí, zavaleno je 46 domů

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking - Po dnešním rozsáhlém sesuvu půdy ve vesnici Sin-mo v provincii S'-čchuan na jihozápadě Číny se pohřešuje přes 140 osob. Informovala o tom agentura DPA.

Po přeživších pátrají stovky lidí, není ale jasné, zda existuje naděje, že najdou někoho živého. Neštěstí se podle médií stalo v oblasti, kterou hojně navštěvují čínští turisté. Zda mezi zasypanými lidmi jsou cizinci, však není jasné.

Sesuv půdy z hor zasáhl vesnici Sin-mo v oblasti Mao okolo 06:00 místního času (00:00 SELČ). Zasypal asi 46 domů, uvedla státní média. V oblasti táhnoucí se několik stovek metrů jsou vidět jen masy hlíny a kamení. Zasypaný je také asi dvoukilometrový úsek místní řeky.

Neštěstí způsobily vydatné deště, které rozmočily hlínu na horských stěnách. K neštěstí podle policie přispěl nedostatek stromů, jejichž kořeny by takto rozsáhlému sesuvu mohly pomoci zabránit.

Témata:  Čína sesuv půdy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy