Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Írán bylo zatčeno 50 lidí podezřelých z vazeb na teroristy

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Teherán - Nejméně 50 lidí bylo pozatýkáno v západoíránské provincii Kermánšáh kvůli podezření, že mají vazby na teroristické skupiny. Informovala o tom státní agentura IRNA.

Reuters připomíná, že jde o další vlnu zatýkání po útocích v Teheránu na začátku tohoto měsíce, k nimž se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

Státní zástupce také uvedl, že zatčeným byl také zabaven nezanedbatelný počet sebevražedných pásů, elektronických detonátorů a zbraní.

Po útocích v Teheránu na budovu parlamentu a mauzoleum zakladatele islámské republiky ajatolláha Rúholláha Chomejního, které si vyžádaly 18 mrtvých, zadržely íránské úřady desítky lidí.

V sobotu státní média informovala o zatčení členů skupiny napojené na Islámský stát. Plánovali prý útoky na šíitská náboženská centra.

Témata:  Írán Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy