Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump urazil moderátorku, teď čelí kritice

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Americký prezident Donald Trump se dnes na twitteru urážlivě vyjádřil o moderátorce televize MSNBC, která jej předtím kritizovala v jednom z pořadů. Sklidil za to ale mohutnou kritiku.

Bývalý magnát a televizní showman známý svými nevybíravými výroky napsal, že během jejich setkání "ošklivě krvácela z faceliftu" a nelichotivě se vyjádřil i o její inteligenci. Zatímco Trumpova žena svého chotě hájila, snesla se na něj kritika od politických oponentů i spojenců.

Trump se na twitteru podivil, že o něm moderátorka Mika Brzezinská a její kolega Joe Scarborough v ranním pořadu, na který se prý už nedívá, "mluvili ošklivě". "Tak jak to, že šílená Mika s nízkým IQ spolu s psycho Joem přijeli...do Mar-a-Lago a tři večery po sobě na přelomu roku se se mnou pokoušeli sejít. Ošklivě krvácela z faceliftu. Řekl jsem ne!" popsal prezident údajnou snahu televizní dvojice o natáčení v Trumpově floridském sídle.

Trumpova slova přiměla k reakcím nejen jeho tradiční názorové oponenty, kteří označují jeho vyjadřování na twitteru za nepřípustné pro hlavu státu, ale i jeho politické spojence. "Tohle pochopitelně nepovažuji za vhodný komentář," prohlásil předseda Sněmovny reprezentantů Paul Ryan, který loni i kvůli jeho kontroverzním výrokům váhal s podporou Trumpovy prezidentské kandidatury, avšak nyní patří k obhájcům jeho politických kroků.

Ještě kritičtěji se k Trumpovým slovům postavilo několik republikánských senátorů. "Pane prezidente, váš tweet nepatří k úřadu a představuje to, co je v americké politice špatné, nikoli velikost Ameriky," napsal v narážce na Trumpův slogan "vraťme Americe její velikost" senátor Lindsay Graham.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy