Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump má právo bránit se kritice novinářů, hájí kontroverzní výroky jeho poradkyně

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Poradkyně prezidenta Donalda Trumpa se dnes postavila za svého šéfa s tím, že má právo ohradit se proti kritice novinářů. Ten si dnes přesadil, když se opět navezl do dvojice moderátorů.

Trump se na twitteru ve čtvrtek podivil, že o něm moderátorka MSNBC Mika Brzezinská a její kolega Joe Scarborough v ranním pořadu, na který se prý už nedívá, "mluvili ošklivě". "Tak jak to, že šílená Mika s nízkým IQ spolu s psycho Joem přijeli do Mar-a-Lago a tři večery po sobě na přelomu roku se se mnou pokoušeli sejít. Ošklivě krvácela z faceliftu. Řekl jsem ne!" popsal prezident snahu televizní dvojice o natáčení v Trumpově floridském sídle.

"Neříkám, že jsem jeho výpady podpořila. To jsem nikdy neřekla. Jádrem věci je, že podporuji jeho schopnost kontaktovat Američany na sociálních médiích," řekla dnes Kellyanne Conwayová v pořadu ABC Good Morning America (Dobré ráno, Ameriko).

Dnes Trump na twitteru napsal, že si zmíněný ranní pořad novinářů po dlouhé době opět pustil. "FALEŠNÉ ZPRAVODAJSTVÍ," uvedl k pořadu. Brzezinská a Scarborough se ohradili. "Američtí představitelé a spojenci se opět ptají sami sebe, zda je tento muž způsobilý být prezidentem," uvedli.

Brzezinská je dcerou vysoce ceněného politologa a bývalého amerického bezpečnostního poradce prezidenta Jamese Cartera Zbigniewa Brzezinského, který zemřel letos v květnu. Matkou moderátorky je sochařka Emilie Benešová, příbuzná někdejšího československého prezidenta Edvarda Beneše.

Témata:  Donald Trump USA novináři

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy