Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelský expremiér Olmert byl předčasně propuštěn, za korupci si měl odsedět 27 měsíců

Izrael
Izrael
Foto: Pixabay

Jeruzalém - Izraelský expremiér Ehud Olmert (71) byl předčasně propuštěn z vězení, kde byl od loňského února. Měl si odpykat 27měsíční trest za korupci a bránění justici.

Olmert, který byl premiérem od roku 2006 do roku 2009, se původně měl dostat na svobodu v létě příštího roku. O zkrácení pobytu za mřížemi tento týden rozhodla izraelská vězeňská služba.

Olmert, který byl v červnu krátce hospitalizován poté, co si stěžoval na bolest na hrudníku, si podle odůvodnění vězeňské služby odpykal větší část trestu a nebyl odsouzen za násilný trestný čin.

Trest dostal za přijetí úplatků v aféře zvané Holyland, která se týkala stavebních projektů v Jeruzalémě z doby, kdy byl Olmert jeho starostou (1993-2003). Odsouzen byl i za úplatky od amerického podnikatele Morrise Talanského.

Témata:  Izrael Ehud Olmert

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy