Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

CNN, to je falešné zpravodajství a novinařina, která patří do popelnice, spustil Trump

CNN Centrum v Atlantě, USA
CNN Centrum v Atlantě, USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Americký prezident Donald Trump hájí způsob, jakým používá sociální sítě. Řadu jeho tweetů, z nichž mnohdy čiší hulvátství, odsoudili demokraté, ale i prezidentovi republikáni.

Trump v sobotu uvedl, že sociální sítě využívá jako prezident moderní doby. "Mé používání sociálních médií není prezidentské - je PREZIDENTSKÉ V MODERNÍ DOBĚ," napsal na twitteru, kde ho sleduje 33 milionů lidí.

Kontroverze vyvrcholily po jeho osobních výpadech na adresu moderátorů pořadu MSNBC Morning Joe Miky Brzezinské a Joea Scarborougha. Trump naposledy napsal v sobotu ráno na twitteru, že "šílený Joe Scarborough a Mika blbá jako tágo nejsou špatní lidé, ale jejich málo sledovaný pořad ovládají jejich šéfové z NBC". Pár dní předtím o Brzezinské napsal, že při jejich setkání "ošklivě krvácela z faceliftu".

Po prvním kole těchto tweetů dokonce i deník New York Post, vlastněný Trumpovým spojencem Rupertem Murdochem, otiskl na Trumpovu adresu netypicky stručný redakční komentář: "Přestaňte. Prostě přestaňte."

Kromě osobních útoků pokračoval Trump v sobotu na twitteru ve výpadech proti mainstreamovým médiím. Zaměřil se na zpravodajskou televizi CNN poté, co televize stáhla článek o Trumpově poradci, který byl nepodložený a kvůli němuž ze CNN odešli tři novináři. "Jsem mimořádně potěšen, že se ukázalo, že CNN, to je falešné zpravodajství a novinařina, která patří do popelnice".

"FALEŠNÁ A PODVODNÁ ZPRAVODAJSKÁ MÉDIA usilovně pracují na tom, aby přesvědčila republikány a další, že bych neměl sociální média používat," napsal v sobotu na twitteru.  V podobném duchu se vyjádřil také v sobotu večer. "Falešná média se nás snaží umlčet, ale my jim to nedovolíme," řekl v projevu ve Washingtonu věnovaném válečným veteránům. "Falešná média se nás snažila zastavit na cestě do Bílého domu. Ale já jsem prezident a oni ne," řekl.

Témata:  Donald Trump USA novináři CNN

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy