Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeká Ukrajinu další převrat? Ministr vnitra prý kuje pikle proti Porošenkovi

Petr Porošenko, ukrajinský prezident
Petr Porošenko, ukrajinský prezident
Foto: president.gov.ua **www.president.gov.ua**

Kyjev - Ukrajinský novinář a politik, poslanec Nejvyšší rady za frakci Blok Petra Porošenka Sergej Leščenko, vznesl vážné obvinění. Nařkl současného ukrajinského ministra vnitra Arsena Avakova, že připravuje převrat.

Podle Leščenka je Avakov připraven chopit se moci s pomocí své „zločinecké skupiny“, uvádí agentura APA s odvoláním na ukrajinská média. Politik toto obvinění vznesl veřejně pro televizní stanici ZIK.

Poslanec se domnívá, že je tým kolem ministra vnitra připraven na každý scénář, včetně převzetí moci. Avakov se prý také nebrání tomu, by se poté sám stal premiérem.

Podle Leščenka už nyní ukrajinská vláda nerozhoduje, aniž by vše předním neschválil Avakov, který údajně kontroluje ministry, kteří jsou členi Lidové fronty.

Kolem Avakova se podle politika vytvořila polokriminální skupina, která je připravena konat. Členy této skupiny jsou i lidé, kteří byli v minulosti trestáni. Patří k ní prý také náměstek Anton Gerašenko, poslanci a někteří poradci.

Témata:  Ukrajina Petr Porošenko

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.