Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý italský brankař dal přednost dovolené před maturitou. Ministryně školství se jej zastala

Fotbal, ilustračni fotografie
Fotbal, ilustračni fotografie
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Řím - Brankář Gianluigi Donnarumma (18) místo maturity odletěl na dovolenou na Ibizu, což vyvolalo vlnu kritiky. Fotbalisty se však zastala italská ministryně školství Valeria Fedeliová.

Donnarumma neprožívá klidné léto. Nejprve se do něj fanoušci i média pustili kvůli tomu, že odmítl prodloužit smlouvu s AC Milán. Poté byl zkritizován za to, že si kvůli účasti na mistrovství Evropy hráčů do 21 let nechal přeložit maturitu, ale nakonec místo ní odcestoval s přítelkyní na dovolenou.

"Drahý Gigio, hodně se o tobě teď mluví v médiích. A nejen kvůli smlouvě s Milánem, ale zejména kvůli rozhodnutí vynechat zkoušku," napsala Fedeliová v otevřeném dopise v deníku Gazzetta dello Sport.

"Kdo dneska potřebuje nějaký kus papíru, říkají jedni. Je nezodpovědný, jako vzor pro mladé by se podle toho měl chovat, přidávají další," míní politička.

"Otevřeně však říkám, že doufám, že dokončíš, co jsi začal a příští rok zkoušku bez otálení absolvuješ," dodala ministryně.

Témata:  fotbal Itálie maturity

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy