Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V britských věznicích našli za rok až 225 kilogramů drog

Věznice, ilustrační fotografie
Věznice, ilustrační fotografie
Foto: Original Communications

Londýn - Britská vězeňská služba zabavila během loňského roku ve svých zařízeních na 225 kilogramů drog a 20.000 propašovaných mobilních telefonů a SIM karet.

S odvoláním na údaje britského ministerstva spravedlnosti to dnes napsal zpravodajský server BBC. Drogy ve věznicích úřadům pomáhají odhalovat stovky speciálně vycvičených psů.

Velké množství položek vězeňská služba odsouzencům zabavila i díky tomu, že investovala dva miliony liber (59 milionů Kč) do detektorů mobilních telefonů a nasadila 300 psů na odhalování drog.

Ilegálně držené mobilní telefony umožňují některým vězňům pokračovat v trestné činnosti. Podle BBC si lze telefon pronajmout za 1000 liber (29.500 Kč).

Podle ministerstva spravedlnosti je současný stav nepřijatelný. Mluvčí ministerstva řekl, že vězeňská služba se pokouší omezit používání bezpilotních letounů při dodávkách mobilních telefonů a drog vězňům. K tomuto účelu byla zřízena jednotka vězeňských a policejních specialistů.

V souvislosti s používáním bezpilotních strojů k pašování ilegálního zboží do vězeňských zařízení bylo dosud zatčeno 35 lidí a 11 z nich už bylo usvědčeno.

Témata:  Velká Británie věznice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy