Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský parlament byl rozpuštěn. Poslancům kape na hlavu voda

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Dolní komora ruského parlamentu musela dnes přerušit jednání. Do jednacího sálu totiž stropem teklo.

Místopředseda Státní dumy Alexandr Žukov, který rozpravu řídil, vyzval poslance, aby sál opustili. "Pracujeme ve složitých klimatických podmínkách, střecha nevydržela déšť," řekl Žukov.

Podle agentury Interfax voda ze stropu protékala do prostoru, kde zasedají poslanci hlavní vládní strany Jednotné Rusko. Na problém od řečnického pultu upozornila jako první poslankyně Irina Jarová, kterou překvapila nesoustředěnost zastupitelů. "Nechápu, proč všichni hledí na strop. Cožpak protéká?" obrátila se na předsedajícího.

Žukov situaci rychle vyhodnotil a vyzval poslance, aby odešli. Na pokyn šéfa sněmovny Vjačeslava Volodina se sice vrátili, ale voda tekla dál a schůze nakonec předčasně skončila.

Poslanec Michail Děgťarjov prohlásil, že budova musí být okamžitě odpojena od dodávky proudu a všichni poslanci i personál ji musejí bezodkladně opustit. Děravou střechu prý opraví pokrývači kremelské správy budov.

Témata:  Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy