Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump kvůli kauze ruského vměšování najal dalšího advokáta

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington - Takzvaná ruská kauza v USA, která se týká údajných styků volebního týmu Donald Trumpa s Moskvou, je stále rozsáhlejší. Šéf Bílého domu si proto najal dalšího advokáta.

Kromě advokáta Marka Kasowitze, jehož Trump najal minulý měsíc, se do prezidentova týmu poradců zapojí washingtonský právník Ty Cobb. Ten má zpracovávat reakce na dotazy médií, které jsou v poslední době stále častější. Cobb působí v právní firmě Hogan Lovells, která se angažuje v obraně Trumpových imigračních dekretů.

Právní poradce si pořídila řada lidí figurujících v ruské kauze. Prezidentův nejstarší syn Donald spolupracuje s právníkem Alanem Futerfasem.

Zvláštního právního poradce má nyní i Trumpův zeť Jared Kushner, viceprezident Mike Pence, ministr spravedlnosti Jeff Sessions, bývalý bezpečnostní poradce Bílého domu Michael Flynn nebo někdejší šéf Trumpova volebního týmu Paul Manafort.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy