Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ohně na Jadranu zasáhly i skládku, mrtvé si zatím nevyžádaly

Požáry v Chorvatsku: Hoří tisíce hektarů lesa (červenec 2015)
Požáry v Chorvatsku: Hoří tisíce hektarů lesa (červenec 2015)
Foto: Reprofoto YouTube

Záhřeb - Mohutné lesní požáry v Chorvatsku zuří dál. Oběti na životech naštěstí zatím hlášeny nejsou. V noci na dnešek uchvátily plameny skládky u Splitu, v okolí se tak šířil nesnesitelný zápach.

Podle chorvatských médií byl nad městem hustý oblak dýmu, hasiči doporučují lidem nechat okna zavřená a pokud budou vycházet ven, zakrývat si oči a ústa.

"Kvalita ovzduší ve Splitu se dnes ráno zlepšila, občanům nehrozí žádné nebezpečí. Pokud se stav zhorší, budeme veřejnost varovat," uvedl zástupce záchranných složek Mate Herceg. Už v úterý kvůli otravě z hustého dýmu bylo hospitalizováno několik lidí.

V chorvatských oblastech Žrnovnica, Tugare, Strožanca a Srinjine jihovýchodně od Splitu nebyly hlášeny závažné problémy. Přestože byl ráno nad oblastmi viditelný kouř, hasiči zde mají větší i menší plameny pod kontrolou.

Témata:  požáry v Chorvatsku Chorvatsko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy