Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Advokátka z Ruska stane před americkým Senátem, má promluvit o informacích na Hillary Clintonovou

Senát USA
Senát USA
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Washington - Natalja Veselnická je ochotna podstoupit slyšení v americkém Senátu. Ruská advokátka figuruje v kauze Donalda Trumpa juniora, který se s ní setkal v očekávání, že získá informace poškozující Hillary Clintonovou.

Veselnická chce americkým senátorům "objasnit situaci, která vyvolala nynější masovou hysterii", jež propukla po oznámení její schůzky s Trumpovým synem.

Setkání v newyorské Trump Tower se rovněž zúčastnil prezidentův zeť Jared Kushner a tehdejší šéf Trumpovy volební kampaně Paul Manafort. Z ruské strany byl mimo jiné přítomen lobbista Rinat Achmetšin, bývalý armádní důstojník působící údajně kdysi v sovětské špionáži.

"Jsem připravena objasnit situaci, ale jen prostřednictvím právníků nebo v Senátu," řekla ruské televizi RT Veselnická. "Chce-li Senát příběh vyslechnout, ráda jim ho řeknu spolu se vším, co jsem chtěla říct panu Trumpovi," dodala.

Už dříve ruská advokátka novinářům sdělila, že obsahem schůzky byl ruský zákon zakazující Američanům adopce ruských dětí a americký zákon vystavující některé ruské firmy a osoby sankcím.

Schůzka v New Yorku posílila spekulace o stycích Trumpova volebního týmu s Ruskem, které vyšetřují tři kongresové výbory, FBI a zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller.

Témata:  USA Rusko EuroZprávy.cz Senát USA

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy