Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pes se stal hvězdou internetu, zachránil koloucha před utonutím

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

New York - Dojemné video, na kterém zlatý retrívr vyloví z vody topícího se koloucha, se stalo hitem internetu. Pes se po vylovení zvířete snaží zjistit, zda je kolouch v pořádku. Celá scéna se odehrála v zálivu Port Jefferson v New Yorku.

"Hodný kluk, Bouře!" volá mužský hlas na zlatého retrívra, který pluje ke břehu ve vodách zálivu Port Jefferson v New Yorku. Retrívr se jménem "Storm" (Bouře) ve vodě "něco" uchopí do zubů a snaží se "to" dotáhnout na břeh. To něco byl mladý kolouch, kterého pes následně vytáhl na písečnou pláž a položil na zem. Nebohé zvíře bylo zesláblé, ale naživu. 

Bouře se následně snažil koloucha "přivést k životu", narážel a pošťuchoval ho. Kolouch odpovídal jen chatrnými pohyby. Video s touto scénou shlédly na kanále Youtube miliony lidí. Psa považují za hrdinu. Video se dostalo také do téměř všech amerických regionálních ranních zpravodajství. 

Zlatému retrívrovi je šest let a jeho páníčkem je newyorský právník Mark Freeley. Ten vyvrátil náznaky, že by snad pes koloucha vylovil, protože měl hlad. "Byl jsem tam, a každý, kdo zná Bouři ví, že to nemá v krvi. Je to nejlaskavější a nejvděčnější pes, kterého kdy chcete potkat," uvedl. Upřesnil, že Bouře uchopil koloucha v oblasti krku, podobně jako by to udělal plavčík, a dotáhl ho na břeh. 

Freeley přiznal, že po vytažení koloucha vody šel shánět pomoc. Zavolal skupinu záchranářů zvířat. Skupinu vedl Frank Floridia, když dorazil, kolouch už stál na nohách. Podíval se po lidech a psech a vyděšený se vrátil do vody. Uplaval několik desítek metrů. Bouře mu chtěl znovu pomoct, ale tentokrát se do vody vydal sám záchranář Floridia, který koloucha znovu zachránil. 

Zachránce koloucha převezl na ošetřovnu, kde mu byly podány antibiotika a srnčí mateřské mléko. Mnoho kolouchů se přitom na ošetřovnu dostává právě kvůli psům - ale ne psům "hrdinům". Většina psů má totiž tyto malé tvory tendenci zardousit. Zachráněný kolouch bude pravděpodobně navrácen do divoké přírody, musí se ještě vzpamatovat z traumatu, kdy byl zachraňován ve psích zubech. 

Témata:  zvířata New York psi

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy