Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpův právní tým pro ruskou kauzu opustil Corallo a Kasowitz

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington -Tým právníků amerického prezidenta Donalda Trumpa, který se zabývá ruskou kauzou, opouští mluvčí Mark Corallo. Z vedení sboru také odešel advokát Marc Kasowitz.

Trump kvůli rozrůstající se aféře podle serveru Politico za poslední tři měsíce zaplatil za právnické služby přes 600.000 dolarů. Dosud měl Trumpovy záležitosti týkající ruské role na starosti Kasowitz, který ale podle dnešních informací stanice NBC již právní tým nevede.

Deník The New York Times ve čtvrtek napsal, že Kasowitzova role byla výrazně omezena. Podobné informace má i stanice NBC, podle které Kasowitz v právnickém týmu zůstává jako poradce.

Trump chystá i další personální změny. Prý chce jmenovat svého poradce a dlouholetého příznivce z prostředí Wall Streetu Anthonyho Scaramucciho ředitelem komunikace Bílého domu. Tento post od června, kdy podal demisi tehdejší ředitel Mike Dubke, dočasně vede prezidentův mluvčí Sean Spicer.

Témata:  Donald Trump USA

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy