Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová se z britské vlády nechystá

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Londýn - Britská premiérka zůstane v čele vlády Spojeného království přinejmenším do roku 2020 a je rovněž možné, že se v dalších volbách plánovaných na rok 2022 bude ucházet o další mandát.

V dnes zveřejněném rozhovoru s listem The Daily Telegraph to prohlásil ministr dopravy Chris Grayling, který je považován za jednoho z nejbližších spojenců Mayové.

O dalším osudu premiérky se v britských médiích spekulovalo po nezdaru konzervativců v předčasných červnových volbách, ve kterých strana Mayové ztratila parlamentní většinu a nyní musí spoléhat na podporu severoirských unionistů. Sama Mayová ujišťuje, že rezignovat nehodlá, a její spolustraníci tvrdí, že konzervativci nechtějí změnu ve vedení strany a ani další předčasné volby.

Některá zprávy naznačovaly, že by Mayová mohla po roce 2019, kdy Británie oficiálně opustí Evropskou unii, odstoupit. Grayling tomuto scénáři ale nevěří a nevylučuje, že Mayová stranu povede i do příštích parlamentních voleb.

Témata:  Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy