Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Orbánova reakce na ekonomické problémy? Migranty zaměstnat nechce

Viktor Orbán
Viktor Orbán
Foto: kremlin.ru

Budapešť - Podpora migrace není odpovědí na ekonomické problémy, řekl dnes maďarský konzervativní premiér Viktor Orbán, který patří k hlasitým kritikům přijímání běženců z muslimských zemí. Varoval, že kultura těchto lidí je v ostrém kontrastu s evropskými hodnotami.

Muslimové podle něho považují svoji kulturu za silnější, než je ta křesťanská. "A silnější se nikdy nepřizpůsobí slabšímu," řekl. "Integrace se nikdy nemůže povést," dodal podle agentury MTI Orbán ve městě Baile Tusnad v rumunském Sedmihradsku.

Orbán tvrdí, že vzniklo spojenectví mezi "evropskou byrokratickou elitou a impériem George Sorose proti lidem". Americký finančník maďarského původu, kterého Orbán považuje za svého úhlavního nepřítele, má údajně plán, jak dostat do Evropské unie milion migrantů a dát každému z nich 15.000 eur (asi 390.540 korun).

Maďarský premiér si zároveň pochvaloval spolupráci v rámci visegrádské čtyřky, kterou pojí mimo jiné podobné názory na migrační krizi v Evropě. Varšava, Praha, Bratislava a Budapešť jsou podle Orbána na jedné straně.

Témata:  Viktor Orbán uprchlíci zaměstnání

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy