Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodkyně jela v porsche 238 km/h. Policie jí vezme řidičák

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Brusel - Devětasedmdesátiletá Belgičanka téměř dvojnásobně překročila maximální povolenou rychlost, když se vydala na vyjížďku ve svém porsche.

Na úseku, kde je povoleno jet rychlostí 120 kilometrů za hodinu, policejní radar naměřil 238 kilometrů za hodinu. Soud ženu přesto potrestal poměrně mírně, poznamenal list La Derniére Heure.

Seniorka z města La Louviére s datem narození 1937 bude muset podle aktuálního rozhodnutí soudu zaplatit pokutu 1200 eur (31.000 Kč) a na tři měsíce přijde o řidičské oprávnění. Hrozila jí přitom pokuta 4000 eur (104.000 Kč) a zákaz řízení na pět let.

Policistům žena poté, co ji loni v červnu zastavili na dálnici mezi Charleroi a Namurem kvůli rychlé jízdě, vysvětlila, že se na projížďku svým Porsche Boxter GTS vydala proto, že nemohla usnout, a chtěla se tak nadýchat čerstvého vzduchu.

Témata:  Belgie řidiči

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.