Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na izraelské ambasádě v Ammánu přišel o život Jordánec

Izrael, ilustrační foto
Izrael, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Ammán - Jeden Jordánec byl zabit a jeden Izraelec těžce zraněn v incidentu, který se udál dnes večer na izraelské ambasádě v jordánské metropoli Ammánu.

Agenturám AP a AFP to sdělili nejmenovaní jordánští bezpečnostní činitelé. Policie uzavřela čtvrť na západě města, v němž se izraelský úřad nachází.

Podle webové stránky napojené na jordánskou armádu incident zahrnoval střelbu a útok nožem, uvedla agentura AP. Stav zraněného Izraelce je podle webu "nestabilní". Jordánec zemřel na vážné zranění střelnou zbraní.

Incident se odehrál v době zvýšeného napětí mezi Izraelem a Palestinci kvůli sporu o nová izraelská bezpečnostní opatření na Chrámové hoře v Jeruzalémě, která Palestinci odmítají.

Proti izraelskému zavedení detektorů na kov, které mají palestinským radikálům zabránit ve skladování zbraní na jejich posvátných místech, v pátek v Ammánu protestovaly tisíce Jordánců. Mnozí z Jordánců jsou palestinského původu.

Témata:  Izrael Jordánsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy