Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chlapec ztratil botu a tak ho nevlastní otec ubil k smrti. Matka chtěla zavolat záchranku a skončila špatně

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Londýn - Loni v listopadu muž brutálně zbil svého nevlastního pětiletého syna, který následkům zranění později podlehl. Tento týden byl usvědčen z vraždy, na trest si ještě týden počká.

39letý Marvyn Iheanacho byl shledán vinným z vraždy svého nevlastního syna. Muž pětiletého chlapce ubil k smrti za to, že ztratil jednu ze svých bot. Muž se podle soudu rozčílil a několika údery srazil malého chlapce na zem. O krutém a zbabělém skutku informuje britský The Independent. 

Svědci popsali, jak při incidentu chlapec plakal a opakoval "promiň". Muž na něj křičel kvůli tomu, že ztratil botu. Celá událost proběhla loni v listopadu v jednom z londýnských parků. 

Iheanacho byl ve vztahu s matkou mladého Alexe, Lilou Brehaovou. Muž vzal jejího syna s sebou, když si chtěl jít koupit nové DVD. Poté, co přišli do parku se rozlehl areálem křik kvůli botě, popsala jedna ze svědkyň. Ta u soudu řekla, že muž "zuřil", naopak dítě bylo velmi tiché a jen opakovalo slovo "promiň". Poté uslyšela několik ran, což byly podle soudu rány, které odnesl malý Alex. 

Jiná svědkyně popsala, jak o chvíli později uviděla Iheanacha, jak mluví s někým po telefonu, zatímco mu na zádech visel chlapec, jehož ruce bezvládně visely. Svědci zaslechli slova o tom, že Alex něco "ztratil" a že teď "usnul a "je těžký". 

Telefonní záznamy prokázaly, že muž dvakrát volal své přítelkyni, aby ji řekl o ztracené botě. Matka chlapce chtěla se synkem mluvit, Iheanacho ale chlapce k telefonu nedal. Následně vzal chlapce a zamířil k taxíkům namísto toho, aby s ním odešel do pět minut vzdálené nemocnice. 

Muž tedy odjel taxíkem za svou přítelkyní domů. Tam ji řekl, že Alex upadl a spadl na kolena. Když si matka chlapce prohlédla, zjistila, že má pohmožděniny ve tváři a znaky po tom, že mu někdo dal facku. Chlapec sice dýchal, ale byl v bezvědomí.

Matka se rozhodla zavolat záchranku, to ji ale přítel znemožnil a napadl i jí. Udeřil ji do hrudi a skočil ji na záda, snažil se ji uškrtit. Přestal až ve chvíli, kdy bylo patrné, že Alex přestal dýchat a začal modrat. Až potom matku nechal zavolat záchranku. Iheanacho sice do nemocnice nejel, ale medikům sdělil, co se stalo.

Vyšetření CT ukázalo vážné zranění mozku a otoky na něm, které způsobily chlapcovu smrt o dva dny později. Otoky způsobila zranění hlavy, muž chlapcovi způsobil také zranění na žaludku, když ho kopal. 

"Alex byl tak malý, ale byl mojí silou a důvodem, proč žít. Nejtěžší věc, kterou jsem kdy v životě slyšela bylo to, že moje dítě zemřelo. Pamatuji si to, jako by to bylo včera. Ležet vedle něj v nemocnici a modlit se, aby bylo všechno v pořádku, aby otevřel oči... Neměla jsem ani šanci mu říct, že ho miluji," říká teď Lila. 

"Iheanacho je obviněn protože nebohého chlapce brutálně napadl po tom, co do něj vjel nekontrolovaný vztek kvůli tomu, že Alex ztratil jednu ze svých bot," řekl k případu vedoucí inspektor Tony Lynes. Iheanacho nejprve přišel s řadou verzí, které by ho očistily od spáchání tohoto činu.

"Není tedy překvapením, že porota celkem lehce prohlédla jeho příběh, a i když nic nenavrátí život malého Alexe, doufám, že Iheanachovo usvědčení přinese matce a otcovi dítěte alespoň trochu klidu," dodal. Iheanacho se svůj trest dozví příští týden.

Témata:  vražda násilí

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy