Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jedenáct běženců směřovalo do Rakouska, zadržela je slovenská policie

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - V bratislavské pohraniční městské části Jarovce bylo ve středu zadrženo 11 migrantů a jedna osoba podezřelá z převaděčství. Na svém facebooku o tom informovala slovenská policie.

Podle policie vůz zřejmě překročil maďarsko-slovenské hranice a posádka pravděpodobně směřovala do Rakouska. Ve vozidle bylo dalších 11 osob ze Sýrie, Pákistánu a Iráku. Mezi běženci byli dva nezletilí a jedno dítě.

Při kontrole auta s rakouskou poznávací se dal slovenský řidič na útěk, policie jej za chvíli zadržela.

Případ převzal vyšetřovatel národní jednotky boje proti nelegální migraci. Zadržený řidič, 38letý Slovák, je podezřelý z převaděčství, za něž mu - bude-li vina prokázána - hrozí trest až 10 let odnětí svobody. Cizinci byli předáni příslušnému oddělení cizinecké policie.

Zadržení 11 uprchlíků zmínil i slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák, když se ohrazoval proti návrhu generálního advokáta Soudního dvora EU Yvese Bota, podle kterého by měla být zamítnuta žaloba Bratislavy a Budapešti na mechanismus přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót.

„Slovensko je proti kvótám a vždy proti nim bude. Budeme se naopak snažit hledat řešení, které umožní migrační toky do Evropské unie snížit," dodal politik.

Témata:  Slovensko uprchlíci policie SR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy