Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR je mimořádně nebezpečná, čas na nevojenské řešení se krátí, tvrdí americký generál

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Washington – Náčelník generálního štábu amerických pozemních sil generál Mark Milley na čtvrteční konferenci ve Washingtonu mluvil o hrozbě, kterou představuje Severní Korea. Test mezikontinentální balistické rakety z počátku července podle něj ukazuje, že KLDR ve svém programu postupuje podstatně rychleji, než mnozí očekávali.

Možnost nevojenského řešení situace podle Milley existuje, času je ale čím dál méně.„Severní Korea je mimořádně nebezpečná a hrozba zesiluje každým týdnem," varoval generál.

Podle amerických špionážních zdrojů by Severní Korea mohla nasadit do výzbroje mezikontinentální rakety už příští rok.

Pentagon tento týden upozornil, že Pchjongjang se připravuje na testování další rakety, podle zdroje z Pentagonu s velkou pravděpodobností opět odpálí raketu středního doletu nebo mezikontinentální balistickou raketu Hwasong-14.

Témata:  Severní Korea USA severokorejské zbraně

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy