Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu se dnes konalo rozloučení se dvěma oběťmi útoku v Egyptě

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - V severoněmeckém městečku Münstedt nedaleko Hannoveru se dnes příbuzní, přátelé a známí loučili se dvěma ženami, které se staly oběťmi útoku v egyptském letovisku Hurgada.

Dvě Němky ve věku 56 a 65 let ubodal osmadvacetiletý útočník v rudomořském letovisku 14. července. Ženy zemřely na místě. Evangelická farářka okolnosti jejich smrti na dnešní smuteční mši označila za „barbarský násilný čin".

Agentura DPA uvedla, že útočník, kterého policie zadržela, pochází ze severního Egypta a podle některých zdrojů je napojený na teroristickou organizaci Islámský stát (IS). Sunnitští radikálové páchají v Egyptě atentáty především v oblasti Sinajského poloostrova.

Egyptské úřady ale zatím oficiálně neoznámily, jestli byly události z předminulého týdne teroristickým útokem či kriminálním činem jednotlivce.

Kromě dvou Němek pobodal útočník čtyři další turisty včetně Češky, která v noci na čtvrtek v káhirské nemocnici svým zraněním podlehla.

Témata:  Německo Egypt

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy