Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V německém Laatzenu se zřítila střecha supermarketu

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Laatzen (Německo) – V sobotu večer spadla v severoněmeckém městě Laatzen střecha místního supermarketu. Štěstí bylo, že v tu dobu byl již obchod zavřený.

Díky tomu, že objekt už opustili všichni zákazníci i zaměstnanci, nikdo nebyl zraněn, informovala agentura DPA s odvoláním na dnešní sdělení hasičského záchranného sboru.

In #Laatzen ist nach Ladenschluss das Dach eines Supermarktes eingestürzt. https://t.co/IZD6uVjpCQ pic.twitter.com/BleYBFkhxY

— General-Anzeiger (@gabonn) 30. července 2017

I když už bylo po zavírací době a všichni zaměstnanci byli pryč, záchranáři trosky pro jistotu prohledali. „Obávali jsme se, že by v prodejně ještě mohli být pracovníci čistící čety," vysvětlil Senft.

Vzniklá škoda se odhaduje na zhruba milion eur (26 milionů korun). Proč se střešní konstrukce objektu postaveného v devadesátých letech minulého století zhroutila, zatím není jasné.

„Jsme šťastní, že (supermarket) Aldi měl otevřeno jen do 20:00," řekl mluvčí laatzenerských hasičů Gerald Senft. Po příchodu záchranářů na místo byla zhroucená polovina střechy a trosky pokrývaly zhruba 800 čtverečních metrů prodejní plochy.

Témata:  Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy