Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Kolíně musejí evakuovat kvůli zaseklé kabině lanovky 100 lidí

Rakouští hasiči, ilustrační fotografie
Rakouští hasiči, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Kolín nad Rýnem - Kolem sto lidí musejí evakuovat hasiči v německém Kolíně z lanovky, která vede přes řeku Rýn do zoologické zahrady.

Příčinou byla zaseknutá kabina, kvůli které se odpoledne zastavila celá dráha, informoval webu listu Kölner Stadt-Anzeiger.

Většina z 32 kabin lanovky podle deníku uvízla nad řekou, a jejich osazenstvo proto musejí hasiči zachránit. Předpokládá se, že se celá operace protáhne až do noci.

Cestující, kochající se panoramatickým výhledem na řeku a město, náhle zaskočilo prudké zastavení dráhy. Způsobila to kabina číslo 38, která se zasekla na jednom z pylonů lanovky. Seděli v ní čtyři cestující, mezi nimiž dvě děti.

Do vyprošťování lidí se kromě hasičů s výsuvnými žebříky zapojili i výškoví záchranáři. "Něco takového se tu ještě nestalo," citovala agentura DPA mluvčího hasičů. V říjnu 2014 sice došlo k mimořádné události kvůli silnému větru, tehdy ale musela být evakuována jen jedna gondola. Byla v ní rodina se dvěma dětmi, kterou záchranáři spustili na loď.

Témata:  Německo lanovky

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy