Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet zaměstnaných lidí v Německu v červnu překonal rekord

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Berlín - Počet zaměstnaných v Německu v červnu meziročně vzrostl o 1,5 procenta na rekordních 44,2 milionu. Bez práce pak bylo 1,6 milionu lidí, o 9,9 procenta méně než loni v červnu.

Míra nezaměstnanosti se podle sezonně upravených údajů snížila na 3,8 procenta z 4,2 procenta před rokem. Vyplývá to z předběžných údajů, které dnes zveřejnil spolkový statistický úřad.

Průzkum úřadu práce pak ukázal, že poptávka po pracovní síle pokračovala v růstu i v červenci, kdy se zvýšila na nový rekord. Index pracovních míst úřadu práce, což je indikátor poptávky po zaměstnancích, roste nepřetržitě od roku 2014. Index byl už v červnu na rekordu a v červenci vzrostl proti předchozímu měsíci o tři body na 238 bodů.

Zaměstnance teď v Německu podle úřadu práce hledají firmy napříč sektory. Poptávka po nových zaměstnancích vzrostla meziročně ve všech odvětvích s výjimkou státních služeb a vzdělávání.

Témata:  Německo nezaměstnanost zaměstnání

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy