Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ronaldo před soudem popřel vinu za daňové úniky

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Foto: Reprofoto ČT

Madrid - Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo dnes zhruba 90 minut vypovídal před soudem ke svému obvinění z daňových úniků, které státní zástupce vyčíslil na 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun).

Vyšetřující soudkyně Mónica Gómezová hvězdu Realu Madrid vyslechla v neveřejném řízení a následně by měla rozhodnout, zda existují dostatečné důkazy k vznesení obžaloby.

Dvaatřicetiletý Ronaldo přijel k soudu na předměstí Madridu zhruba půl hodiny před začátkem jednání, které bylo naplánováno na 11:30. Do budovy vešel z podzemních garáží jedním z vedlejších vchodů, aby se vyhnul novinářům a fanouškům. Soud má po skončení výslechů až 18 měsíců na to, aby rozhodl o zahájení procesu.

"Daňový úřad ve Španělsku zná velmi detailně moje příjmy, protože jsem předal vše potřebné a nikdy jsem ve svých daňových přiznáních nic neskrýval. Nebylo ani v nejmenším mým záměrem, abych se placení daní nějak vyhýbal a obcházel ho," uvedl Ronaldo v prohlášení své zastupující agentury Gestifute.

"Vždy podávám daňová přiznání dobrovolně, protože si myslím, že se všichni musíme přihlásit k placení daní a zaplatit je v souladu s našimi příjmy. Ti, co mě znají, dobře vědí, co chci po svých poradcích. Aby tomu věnovali dostatek času a zaplatili správně, co je třeba, protože nechci absolutně žádné problémy," doplnil Ronaldo.

Témata:  Cristiano Ronaldo Portugalsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy