Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři napadli kabelovou televizi HBO, zřejmě ukradli i scénář k seriálu Hra o trůny

seriál Hra o trůny
seriál Hra o trůny
Foto: HBO

New York - Kabelová televize HBO dnes informovala, že hackeři ukradli některá její data týkající se programu vysílání. Server týdeníku Entertainment Weekly napsal, že se jim podařilo ukrást i scénář k ještě neodvysílanému dílu fantasy seriálu Hra o trůny.

HBO, která je součástí mediální společnosti Time Warner, odmítla upřesnit, podrobnosti k ukradeným informacím o vysílacích plánech. Zprávy, že mezi napadenými daty jsou i neodvysílané díly seriálů a scénáře televize odmítla komentovat s tím, že probíhá vyšetřování.

Entertainment Weekly napsal, že hackeři odcizili 1,5 terabytů dat a už na internet umístili ještě neodvysílané díly seriálů Hráči, Pokoj 104 a také scénář k dílu Hry o trůny, který má být odvysílán příští týden. Seriál běží už sedmým rokem a skončit má příští rok.

Agentura Reuters dnes napsala, že v neděli obdržela e-mail od osoby, která tvrdí, že ukradla data HBO, včetně Hry o tůny.

Témata:  hackeři seriál Hra o trůny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.