Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jaký je osud útočníka z bavorského nádraží?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Mnichov - Muž (27), který v úterý v Bavorsku pobodal čtyři lidi, navštívil několik dní před svým činem psychiatrickou kliniku. Hospitalizován ale nebyl.

Útočník v úterý ráno nožem napadl čtyři cestující na nádraží v Grafingu asi 25 kilometrů od Mnichova. Zabil muže (†56) a další tři lidi zranil. Při činu vykřikoval Alláhu akbar. Policie ho zadržela, muž se k činu přiznal, ale motiv nevysvětlil. Podle vyšetřovatelů působil zmateným dojmem a přiznal se, že několik dní před činem bral drogy.

Prarodiče útočníka řekli deníku tz, že o víkendu žádali hesenskou policii, aby jejich vnukovi nařídila povinnou psychiatrickou léčbu. Policisté to odmítli s odůvodněním, že muž není nebezpečný sobě ani okolí. Prarodiče následně muže sami dovedli na psychiatrickou kliniku, on ji však během dne opustil a domů se již nevrátil. Místo toho zamířil do Bavorska.

Soud by měl dnes odpoledne rozhodnout, zda vezme útočníka do vazby. Vzhledem k psychickému stavu Paula H. ale není vyloučeno, že ho místo toho soudce pošle do ústavní léčby.

Témata:  Německo násilí

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy