Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump kritizuje Kongres kvůli sankcím a Obamacare

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Washington - Prezident USA Donald Trump dnes pokračoval v kritice nového balíku protiruských sankcí. Senátu i Sněmovně reprezentantů spílal také kvůli reformě Obamacare, který byla klíčovým bodem jeho kampaně, ale zatím se ji nepodařilo prosadit.

"Naše vztahy s Ruskem jsou na rekordně nízké a velmi nebezpečné úrovni. Můžete poděkovat Kongresu, těm samým lidem, kteří nám nemohou poskytnout ani zdravotní péči," napsal prezident.

Trump ve středu zákon o protiruských sankcích podepsal "ve jménu národní jednoty", ačkoli s ním nesouhlasí. V Kongresu má ale nová série sankcí proti Kremlu tak masivní podporu, že by poslanci snadno přehlasovali případné prezidentské veto.

Mrazivý stav vztahů mezi Washingtonem a Moskvou konstatoval na sociálních sítích i ruský premiér Dmitrij Medveděv. Ve středu ve facebooku uvedl, že vyhlášení "naprosté obchodní války" mezi oběma zeměmi znamená konec nadějí na zlepšení vzájemných vztahů.

Témata:  Donald Trump protiruské sankce Kongres Spojených států amerických (United States Congress)

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy