Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venezuela znovu poslala do domácího vězení opozičníka Ledezmu

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Venezuelské úřady dnes vrátily do domácího vězení opozičního vůdce Antonia Ledezmu, kterého tajná služba zadržela v úterý v noci. Informovala o tom jeho manželka na twitteru.

Ledezma byl zadržen spolu s dalším klíčovým oponentem režimu Leopoldem Lópezem poté, co vyzývali k demonstracím proti prezidentovi Nicolási Madurovi v souvislosti s široce kritizovanou volbou Ústavodárného shromáždění.

Podle venezuelských médií bylo dnešní propuštění bývalého starosty metropole Caracasu překvapivé vzhledem k tomu, že riziko protirežimních protestů v zemi nepominulo. Jeho manželka Mitzy Caprilesová na twitteru uvedla, že bezprostředně po návratu domů prohlásil, že je "sklíčen z toho, že za mřížemi zůstává Leopoldo (López) a dalších 600 politických vězňů".

López, kterému někteří přezdívají "latinskoamerický Mandela", byl předloni odsouzen ke 13 letům vězení za "podněcování k násilí a protivládní spiknutí" kvůli demonstracím z roku 2014. Ledezma je již třetím rokem vězněn bez soudu za údajnou snahu o svržení prezidenta.

Témata:  Venezuela Nicolas Maduro demonstrace demonstrace ve Venezuele

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy