reklama

"Dvě hodiny se honil za jednou štikou. Vůbec ji nemohl trefit, ale nakonec přece jen dosáhl svého," prozradil novinářům prezidentův mluvčí Dmitrij Peskov a přislíbil, že od pondělka budou na internetové stránce Kremlu dostupné záběry z kamery, připevněné k prezidentově potápěčské masce.

Prezident sice podle mluvčího patrně nepřekonal svůj rybářský rekord z roku 2013 v podobě úlovku štiky vážící více než 21 kilogramů, ale "tentokrát to bylo zajímavější".

Již tradičním Putinovým společníkem na dobrodružné dovolené byl ministr obrany Sergej Šojgu. Koupání a podvodnímu rybaření prý nezabránila ani okolnost, že teplota vody nepřesahovala 17 stupňů Celsia.

Internetový list Gazeta.ru připomněl, že ve vzpomínaném roce 2013 vzápětí svého ruského kolegu "přetrumfl" běloruský prezident Alexandr Lukašenko, který se pochlubil, že v řece Pripjať "osobně chytil" tři sumce o váze 57, 24 a sedm kilogramů.

Putin svého času rybařil i s americkým prezidentem - George Bush mladší vzal Putina na ryby v Maine v roce 2007 a později přiznal, že pouze host něco chytil.

Během letošní dovolené se Putin podle Peskova nevěnoval jen rybaření, ale také se proháněl v motorovém člunu a po horách na čtyřkolce.