Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schůzky Kisljaka a Flynna se údajně týkaly spolupráce

USA
USA
Foto: Pixabay

Moskva - Exvyslanec Ruska v USA Sergej Kisljak dnes v ruské televizi řekl, že jeho rozhovory s bývalým bezpečnostním poradcem Bílého domu Michaelem Flynnem byly "transparentní" a týkaly se americko-ruské spolupráce.

Kisljak skončil ve Washingtonu v červenci, ale zůstává klíčovou postavou současného amerického vyšetřování údajného ruského vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016.

"Mluvili jsme jen o úplně jednoduchých věcech. Komunikace byla zcela korektní, klidná, absolutně průhledná. V každém případě na naší straně nebyla žádná tajemství," uvedl Kisljak, kterého citovala agentura Reuters.

Kvůli stykům s Kisljakem před lednovou inaugurací prezidenta Donalda Trumpa se o Flynna zajímá Federální úřad pro vyšetřování (FBI) a několik výborů Kongresu. Flynn byl donucen k rezignaci v únoru poté, co viceprezidentovi Miku Penceovi nesdělil úplné informace o kontaktech s Kisljakem.

Kvůli údajným zatajeným schůzkám s Kisljakem se do problémů dostal také ministr spravedlnosti Jeff Sessions. Rovněž přes Kisljaka prý Trumpův zeť a poradce Jared Kushner prý domlouval zřízení tajného komunikačního kanálu s Kremlem.

Témata:  USA Rusko Michael Flynn

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy