Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lvi v rezervaci u Nairobi napadli masajské pastevce, jednoho zabili

LEv
LEv
Foto: Pixabay

Nairobi - V rezervaci ležící v blízkosti keňské metropole Nairobi v noci na dnešek lvi napadli pastevce stád a jednoho z nich zabili. Oznámila to dnes správa keňských národních parků.

Podle ní dva lvi napadli skupinu Masajů ve dvě hodiny po půlnoci. Sedm lidí se podařilo zachránit, ale osmnáctiletého mladíka šelmy zabily a část jeho těla snědly.

Agentura AP napsala, že útoky lvů na lidi nejsou příliš běžné, avšak v blízkosti Nairobi situaci divoké zvěře komplikuje stále se rozšiřující výstavba bytů i silnic. Nairobský národní park jako jediný na světě podle AP leží v distriktu hlavního města.

Šéf správy národních parků Julius Mwangi řekl, že muži neměli svá stáda na místě pást, protože na území parku je to zakázáno. Polovinu ze 47 keňských oblastí ale postihlo sucho, takže mnoho kmenů zabývajících se pastevectvím přesunulo svá stáda do rezervace.

Masajové podle Mwangiho často lvi zahánějí, aby ochránili svá zvířata. Lvi se Masajů bojí a dokážou je podle něj rozeznat podle kopí a červených přehozů. V noci ale muži měli kvůli chladu ještě kabáty a lvi je zřejmě nerozeznali.

Témata:  lvi Keňa

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy