Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pyrotechnici v Düsseldorfu zneškodnili americkou bombu z druhé světové války

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Düsseldorf - Přibližně 2300 obyvatel západoněmeckého Düsseldorfu bylo evakuováno kvůli bombě z druhé světové války. Kolem poledne pak bombu pyrotechnici úspěšně zneškodnili.

Část obyvatel z okolí nálezu bomby ve čtvrti Derendorf úřady dočasně umístili v přilehlé škole. Většina ale pobývala v práci nebo u známých, napsal server rp-online.

Americká puma byla objevena v pondělí na staveništi. Kvůli její likvidaci byla dočasně omezena místní silniční i železniční doprava. Po její likvidaci se lidé mohli vrátit zpět do svých domovů v centru hlavního města spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Zrušena byla i omezení dopravy, informoval web listu Focus.

Evakuace kvůli zneškodnění válečných bomb nejsou pro německá města nijak výjimečné. Loni v prosinci bavorské město Augsburg nařídilo kvůli nevybuchlé letecké bombě evakuaci 54.000 lidí, což bylo vůbec největší takové preventivní vyklizení města v historii Německa.

Témata:  Německo bomby

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy